Programi za skidanje muzike - LimeWire, Shareaza, Blubster i FrostWire

LimeWire je besplatan i poprilično koristan program za skidanje muzike i filmova. Besplatno skidanje programa pokrećete na službenoj stranici LimeWire.com a njegova veličina je nepunih 5MB. Nakon instalacije i pokretanja LimeWirea u lijevom izborniku birate kakav tip podataka tražite za skidanje: muzika, film, programi, slike ili nešto drugo. Uz ime možete postaviti i dodatne korisne opcije pretrage koje LimeWire nudi, pošto se program najčešće koristi za skidanje muzike u tom slučaju uz ime izvođača ili pjesme možete upisati i naziv albuma, žanr muzike, godinu, duljinu trajanja, kvalitetu muzike i tip zapisa (mp3, wma) itd. Nekolicina ljudi koristi LimeWire i kao program za skidanje filmova. Dužina skidanja muzike ovisi o brzini interneta i broju korisnika koji posjeduju pjesmu. Dok drugi programi za skidanje muzike često imaju malo korisnika koji dijele muziku, ovaj korisni program će vam u velikoj većini slučajeva pomoći u onome što tražite za skidanje.



Shareaza je još jedna aplikacija u kategoriji programi za skidanje muzike dobre kvalitete i pouzdanosti a njegovo besplatno skidanje pokrećete na Shareaza.com. Program je zadnjom verzijom organiziran kao social network tako da se uz skidanje muzike možete zabaviti pronalazeći ljude na mreži koji također skidaju/dijele pjesme a upoznavanjem možete od nekoga zatražiti datoteke muzike koju je inaće teško pronaći. Kao i drugi P2P programi za skidanje muzike, Shareazina brzina skidanja ovisi o broju i brzini interneta davaoca podatka kojeg ste odabrali za skidanje. Korisnično se sučelje na prvi pogled čini komplicirano i neuredno, ali kad se bolje upoznate shvatit ćete da je sve u ovom programu funkcionalno i korisno, od organizacije prijatelja na mreži do postavki za besplatno skidanje muzike.





Blubster je, kao i prethodni navedeni, također program za legalno i besplatno skidanje pjesama. Realtivno je nov u p2p djeljenju podataka a njegov kreator se posebno pobrinuo da ispravi tipične greške vodećih programa za skidanje. Naime polovicu datoteka dostupnih za skidanje dijeli 1% korisnika što dovodi do nejednakosti u slanju i niskoj brzini skidanja. Blubster je taj problem riješio korištenjem drugačijeg protokola za transport podataka, programski jednostavnijim i bržim za transfer. Netočni i nepovezani rezultati pretrage skidanja (spam) se niže rangiraju i omogućavaju korisniku precizne pretrage mp3 muzike, filmova, slika... Korisničko sučelje je pomalo zastarjelo dizajnirano ali ovaj novitet kod programa za skidanje muzike će svakome u očima prezentirati daljnji razvoj programa za skidanje.






Frostwire je noviji Open Source program za skidanje muzike dostupan za download na službenoj Frostwire.com stranici. Njegovi programeri jamče pretragu glazbe bez Spywarea i Adwarea uz maksimalnu brzinu skidnja. Frostwire ima mogućnost mijenjanja skinova i podršku za Bittorrent. Jednostavna navigacija i brzo downloadanje čine ovaj program prvim izborom za korištenje u svrhu skidanja muzike i filmova ili torrenta.

Broj komentara: 6:

  1. mozes li mi mozda, ako znas rec zasto nemogu downloadat kazza program vise ,kad sam prije par godina mogla, a taj site mi je bio the besth za muziku...?

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je fakat jednostavno za skinuti

    OdgovoriIzbriši
  3. Gore je link za skidanje, na njihovoj stranici ga možeš downloadati!

    OdgovoriIzbriši