Programi za skidanje filmova - µTorrent i Vuze

µTorrent (poznat kao i MTorrent, "mi" ili "ju") je općenito najpoznatiji i najrašireniji program za skidanje filmova. Program radi po BitTorrent protokolu i bilježi čak 28 miljuna korisnika mjesečno! Za download je dostupan na službenoj stranici i program možete, naravno, besplatno skinuti. Filmovi za skidanje nalaze se na računalima drugih korisnika programa a željeni film morate pronaći preko websitea specijaliziranih za traženje.


Da biste s ovom aplikacijom pokrenuli besplatno skidanje filmova (ili muzike, programa, igara itd.) morate željenu stvar pronaći na jednoj od brojnih stranica za pretragu takvih fajlova a najpoznatiji u toj kategoriji su: torrentz.com, scan.com, MiniNova.org, PirateBay.org ili domaći iskopaj.net... Dok pretražujete i odabirete filmove za skidanje, obratite pozornost na broj Seeds (davaoci datoteke) i Leechers (aktivna skidanja) jer će brzina skidanja uvelike ovisiti o razlici tih dvaju brojeva. Nakon što pronađete željeni film, skinite .torrent file koji se otvara uTorrentom i vašeprogram za skidanje filmova besplatno skidanje filma započinje (slika). Savjet: ukoliko imate mali broj Seedsa odnosno malu brzinu downloadanja, ne odustajte od skidanja filma jer se brzina u velikoj većini slučajeva poveća nakon što je skinut manji dio, 50 do 100MB po prilici, od cijele datoteke a tome su uzrok izvori pa ćete se sa tim problemom sresti ako koristine i neki drugi program za skidanje filmova.


uTorrent ima opcije pauziranja tako da skidanje filma možete nastaviti nekom drugom prilikom, kontrolu brzine, obnavljanje prekinutog skidanja i više skidanja odjednom, koristi malo RAM memorije, dostupna je opcija mijenjanja skinova i puno više nego što bi od jednog besplatnog programa očekivali. Filmovi za skidanje imaju kvalitetu reprodukcije ovisno o onoj koju ima davatelj datoteke. Uz to što se koristi kao program za skidanje filmova, rijeđe kao program za skidanje muzike i dosta često za besplatno skidanje igara ali bez obzira na to skidate li film, muziku ili igre, kod ovog kao i kod drugih programa ovog tipa najvažnije je pronaći kvalitetne Seedse (izvore) datoteke.


Vuze je manje poznat (prije je to bio Azureus) ali poprilično kvalitetan i besplatan program za besplatno skidanje HD filmova. Ono što Vuze nudi jest traženje, skidanje i pokretanje filmova u HD rezoluciji. Za filmovi za skidanjeinstalaciju je potrebna minuta vremena a korisničko sučelje je veoma funkcionalno dizajnirano. Svi HD filmovi su u suštini gomila podataka tako da ćete i s najbržom vezom prema internetu jednostavno morati sjesti i pričekati. Filmovi za skidanje kod najveće rezolucije 3840x2160 imaju kvalitetu preko 10 puta veću od standardne a samim time je i težina na hard disku višestruko veća od normalne. Upravo zbog toga se HD filmovi prebacuju na Blu-ray diskove jer je sami prostor na računalu nedovoljan za skidanje više filmova. Filmovi za skidanje kao i igre i muzika su raspoređeni u kategorije što omogućava lakšu pretragu željenog pojma i pronalaženje srodnih fileova. HD filmovi za skidanje sa Vuzeom su besplatni stoga uživajte!

Broj komentara: 11:

  1. meni bi trebala mala pomoć...na stranici koju si predložila/o torrentz.com nasla sam torrent koji želim skinuti. kada sam kliknula na download.torrent otvorio mi se moj uTorrent i u njemu taj film. ali film se nikako ne zeli downloadati, ja sam nekoliko puta kliknula na start ali - nista. i ona odrednica 'done' cijelo vrijeme prikazuje 0.0%...može pomoć????please

    OdgovoriIzbriši
  2. Probaj pronaći neki drugi torrent ili pričekat (duže vrijeme...) da započme download toga.

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo je smeće od programa ništa nevaljaju instaliram sve ali mi ništa ne želi skinuti

    OdgovoriIzbriši
  4. Ti kažeš. Jeli to do tebe ili do programa?

    OdgovoriIzbriši
  5. ja sam zaista smotan i ne razumem sta treba da uradim..nadjem film i kada hocu da ga ukljucim da se skida on kaze da se registrujem i da placam nesto..ne razumem kako da skinem besplatno..da li moze pomoc..:P

    OdgovoriIzbriši
  6. kako da nađem neku stranicu gdje mogu skidat filmove da govore po hrvatski npr. ko u kinuu neki crtic ili drugo??

    OdgovoriIzbriši
  7. jel zna netko dobru stranicu za skidanje hrvatskih filmova ili neku stranicu s manje poznatim filmovima? za skidanje prek torrenta.

    OdgovoriIzbriši
  8. joj a kako se skine taj program jer zna tko mozda

    OdgovoriIzbriši